## Residential Building Supplies Market Study – Consultation Conference Agenda

Length 15 minutes 15 minutes 45 minutes 30 minutes 75 minutes	Session Mihi whakatau Introductory comments Session 1: Enhancing the regulatory system Morning tea break Session 2: Enhancing	Topics         Introduction to the conference from Chair         Problem definition         Competition as an objective to be promoted,         without compromising quality, safety and         durability         • Is more needed to achieve the necessary change?         - Change to liability, risk and insurance settings?         - 'First principles redesign' / harmonisation of the         NZ Building Code with other international Code(s)?         - BCA consolidation?
15 minutes 45 minutes 30 minutes	Introductory comments Session 1: Enhancing the regulatory system Morning tea break	<ul> <li>Problem definition</li> <li>Competition as an objective to be promoted, without compromising quality, safety and durability</li> <li>Is more needed to achieve the necessary change?</li> <li>Change to liability, risk and insurance settings?</li> <li>'First principles redesign' / harmonisation of the NZ Building Code with other international Code(s)?</li> <li>BCA consolidation?</li> </ul>
45 minutes 30 minutes	Session 1: Enhancing the regulatory system Morning tea break	<ul> <li>Problem definition</li> <li>Competition as an objective to be promoted, without compromising quality, safety and durability</li> <li>Is more needed to achieve the necessary change?</li> <li>Change to liability, risk and insurance settings?</li> <li>'First principles redesign' / harmonisation of the NZ Building Code with other international Code(s)?</li> <li>BCA consolidation?</li> </ul>
30 minutes	the regulatory system Morning tea break	Competition as an objective to be promoted, without compromising quality, safety and durability • Is more needed to achieve the necessary change? - Change to liability, risk and insurance settings? - 'First principles redesign' / harmonisation of the NZ Building Code with other international Code(s)? - BCA consolidation?
	-	
75 minutes	Session 2: Enhancing	
	the regulatory system	<ul> <li>More compliance pathways for a broader range of key building supplies</li> <li>Any immediate priorities?</li> <li>Making product substitution and variations easier</li> <li>Specification by brand – is there an optimal solution?</li> <li>MultiProof and variations – is more flexibility needed?</li> <li>Reducing barriers to certification and appraisal</li> <li>CodeMark scheme – is 'tiered certification' a sound option to explore?</li> <li>Is there a case for Government subsidisation of the cost of certification and/or appraisal?</li> <li>Are there other potential solutions?</li> </ul>
60 minutes	Lunch break	
75 minutes	Session 3: Supporting sound decision-making	<ul> <li>A national building products register</li> <li>Which building supplies? What information? Centralised or de-centralised?</li> <li>A BCA 'centre of excellence'</li> <li>What is it that a CoE for BCAs would most usefully do?</li> <li>Is a 'risk framework for consenting' a sound option</li> </ul>
_	60 minutes	the regulatory system         the regulatory system         60 minutes         Lunch break         75 minutes         Session 3: Supporting

Day 2 - Wednesday 28 September				
Time	Length	Session	Topics	
9.00-9.05	5 minutes	Introductory comments		
9:05-10:15	70 minutes	Session 4: Addressing strategic business conduct	<ul> <li>Impact of vertical integration on competition         <ul> <li>What are the competition concerns arising from vertical integration that may not have been addressed and what would be the benefits of addressing them?</li> </ul> </li> <li>Quantity-forcing rebates and other rebates         <ul> <li>Quantity-forcing rebates and other rebates</li> <li>Quantity-forcing rebates:                 <ul> <li>Suppliers' rationale(s) for these rebate structures</li> <li>Impact on smaller suppliers? Benefit(s) for merchants?</li> <li>Impact of change on suppliers? Merchants?</li> </ul> </li> </ul> </li> </ul>	
10:15-10:45	30 minutes	Morning tea break		
10:45-12:00	75 minutes	Session 5: Addressing strategic business conduct, continued	Continues on from Session 4	
12:00-13:00	60 minutes	Lunch break		
13:00-14:15	75 minutes	Session 6: Competition for 'green' building supplies; Offsite manufacturing; Government procurement	<ul> <li>Competition for 'green' building supplies</li> <li>Competition from offsite manufacturing</li> <li>Relevance, for competition, of Government procurement</li> </ul>	

Day 4 - Thursday 29 September					
Time	Length	Session	Topics		
9.00-9.05	5 minutes	Introductory comments			
9:05-10:15	70 minutes	Session 7: Carry over session	Reserved for overrun		
10:15-10:45	30 minutes	Morning tea break			
10:45-12:00	75 minutes	Session 8: Māori engagement	<ul> <li>Better reflecting a Māori perspective in the building reg system</li> <li>Have we understood and reflected the issues correctly?</li> <li>How can Māori best be included in the decision-making process in a long-term meaningful way?</li> </ul>		
12:00-13:00	60 minutes	Lunch break			
13:00-14:15	75 minutes	Session 9: Māori engagement, continued	• Time available if Session 8 runs over time		